top of page
  • Brechtje

5 onderhoudtips voor BREBB tafellinnen



Allereerst is het natuurlijk heerlijk om aan een goed gedekte tafel te eten. Liefst 3x per dag!

Ik kan niet zonder. Wij zijn opgegroeid met tijd nemen voor elkaar en voor het mèt elkaar eten. Dat zijn ongelofelijk belangrijke momenten. Je deelt op allerlei manieren veel met elkaar. Je komt nader tot elkaar. Dat is fijn. Zeker in deze tijd van het elkaar 'tolereren' i.p.v. aandacht voor elkaar en mèt elkaar de dingen aangaan.


Om je tafellinnen goed schoon te houden is het van belang dat je er met aandacht mee omgaat. Aandacht is het sleutelwoord wat mij betreft.

Ook hardnekkige vlekken zijn verwijderbaar. Ook zonder agressieve middeltjes.

Ikzelf ben opgegroeid met het idee dat je ervoor moet zorgen dat je de wereld niet onnodig schade aanbrengt. Dat is een wijze les!

Niet alleen een wijze les, maar ook een noodzakelijke les. Daarover meer in een ander Blog.

Dus gebruik niet teveel agressieve schoonmaakmiddelen. Dat schaadt niet alleen het milieu, maar ook je tafellinnen. Garens kunnen daar niet zo goed tegen.

Ik spreek voor de veiligheid alleen over het BREBB tafellinnen. Voor andere merken kan ik niet spreken, omdat ik simpelweg niet weet hoe ze vervaardigd zijn.

Heel belangrijk dus hoe het productieproces verlopen is.

Het BREBB tafellinnen is na productie enigszins vuilafstotend gemaakt, dus het is eenvoudiger om het schoon te houden.


Hieronder 5 handige tips om je BREBB tafellinnen goed te onderhouden:


1. Eten van een fantastisch gedekte tafel:

Dat is natuurlijk een voorwaarde! BREBB -gebruikers zijn levensgenieters! Genieten van

een goed en met aandacht gedekte tafel. Voor het ontbijt en de lunch gebruik ik

doorgaans een ander tafelkleed dan voor het avondeten. Het is een kleiner kleed,

omdat we dan niet aan een volle tafel zitten. De kinderen eten meestal niet mee.

's Avonds wel. Dan dek ik de grote tafel met een mooi, groot kleed. Met feesten,

bijzondere gelegenheden en als we mensen te eten hebben, ga ik los! Dan komt er

een kraakvers, gestreken, mooi kleed op tafel. Dan dek ik passende servetten in.

Die zijn werkelijk onmisbaar. Het ziet er fantastisch uit en ze zijn gewoonweg lekker

praktisch! Zorg dus dat je altijd een mooie set klaar hebt liggen.

Wil je stylingtips voor je gedekte tafel, volg me dan, want ook daar maak ik nog een mooie Blog van.


2. Vlekken behandelen:

Tijdens het eten kán het natuurlijk wel eens voorkomen dat er vlekken ontstaan. Als je pech hebt zit er ook een rode-wijn-vlek tussen. Het is zaak om verse vlekken meteen te behandelen. Doe het kleed en/of je servetten snel genoeg na het eten in een emmer met lauw water. De kracht zit 'm in 'nat houden'. Koud water is dus ook oké.

Je ontbijt/lunchkleed hoeft wat mij betreft niet altijd even smetteloos te zijn. Je feestkleed wel! Je wil niet met Pasen aan een kleed zitten waar de wijnvlekken van Kerst nog te zien zijn...

Nathouden dus! Een nachtje in het water doet wonderen.

Als je vervolgens de volgende ochtend het linnengoed uit het water vist, ga je ze controleren op vlekken. De vlekken die er dan nog opzitten, behandel je met een vlekkendepper/vlekkenspray.


3. Wassen:

Het nog natte linnengoed, bewerkt met een vlekkenmiddel (later, in een nieuw Blog ga ik je adviseren over een milieuvriendelijk vlekkenmiddel dat toch goed werkt. Daarvoor doe ik eerst onderzoek...) gaat de wastrommel in. BREBB's tafellinnen kan makkelijk temperaturen aan van 95 graden. Als je een kritische vlek hebt, twijfel dan zeker niet en was het zo heet mogelijk! Als je namelijk een vlek vergeet te behandelen of je wast niet warm genoeg, kan het zijn dat je de vlek blijft zien. Elke keer dat er een vlek in blijft, wordt het moeilijker om 'm eruit te krijgen. Controleer dus altijd je wasgoed mèt aandacht!!!

Bonustip:

Als na het wassen blijkt dat er nog een vlek is blijven zitten, leg het textiel dan met de vlek naar boven over een emmer heen en doe er nogmaals een vlekkenmiddel op en laat inwerken. Net zolang totdat de vlek weg is. Om het half uur ongeveer even controleren.

Nog een keer wassen op een normale temperatuur...


4. Drogen:

Om het linnengoed goed strijkbaar te maken, kun je er het beste voor kiezen om het tafellinnen hangend te laten drogen. Geldt natuurlijk ook voor je servetten.

Omdat BREBB tafellinnen ontwerpt en produceert voor hotels en restaurants, zul je merken tijdens het strijken dat het linnengoed stevig aanvoelt en zich makkelijk laat vouwen. Het heeft body!

Mooi dat je hiervan kan meeprofiteren... 😉 Echt restaurantlinnen!


5. Strijken en opbergen:

Wat ik al zei, het strijken is easy als je je wasgoed hangend hebt laten drogen.

Je hebt een kwalitatief uitmuntende kwaliteit in handen. Behandel het als een koningin... met aandacht. Ik merk aan mezelf dat ik echt met aandacht omga met dit tafellinnen. Gewoon omdat ik niet graag heb dat er vlekken blijven zitten.

Je zult merken tijdens het strijken dat je heel fijn de servetten recht kan trekken.

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige Blog, "Kwalitatief goed tafellinnen voor restaurants en hotels" is het heel belangrijk je linnengoed te laten rusten na het wassen. Zo gaat het een stuk langer mee. Voor restaurants natuurlijk belangrijker dan voor particulier gebruik.

Als je alles netjes hebt gestreken, berg je het zorgvuldig op. Je kunt het opbergen in de bijgeleverde Cadeaubox in een vloeipapier. Fijn voor langdurig opbergen. Als je het 'voor de grijp' wil houden, kun je het ook in een kast bewaren bij het andere linnengoed.


Als je dit Blog leest voor gebruik in een Restaurant, kun je ervoor kiezen om je linnengoed naar een wasserij te brengen, maar als je restaurant niet al te groot is, kan het ook goed zelf.

Ook hiervoor maak ik nog een Blog. Ik merk dat steeds meer restaurants zelf willen gaan wassen. Geen verplichtingen aan een wasserij en bijbehorende contracten.


Heel veel plezier van je BREBB's tafellinnen enne... was het met aandacht! 😁✨🙏



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page